Η λίστα ιστολογίων μου

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ.

OIKOΓΕΝΕΙΑ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ:
ΔΡΥΑΛΙ - ΔΡΥΜΟΣ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΝΗΣ.
----------------------------------------------------------------
ΔΡΥΑΛΙ - ΔΡΥΜΟΣ 
-----------------------------------------------------------
Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ  ΣΩΤΗΡΟΣ 
=============================================


ΔΡΥΑΛΙ -  ΦΩΤΕΙΝΙΑ
--------------------------------------------------------------



 {  ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓΙΟΥ }.
ΑΓΙΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ  Ο  ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ
Ο  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ  ΑΓΙΟΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
  ==============================================
  ΤΑΞΕΙΔΙ   ΣΤΗΝ   ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ    Μ Ε Λ ΩΝ

ΤΗΣ   Ο Ι Κ Ο Γ Ε ΝΕ Ι Α Σ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ




ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ



{ Άπαντες  ημείς  οι  διαμένοντες  εντός του επιγείου κλωβού αναπέμπομεν προσευχάς  στον Παντοκράτορα Θεό μας για  την  ευμενή  Θείαν  αυτού κρίσην  σε  όλους  Υμάς  τους αναχωρήσαντας  για  τας αιωνίους Μονάς  αυτού.}

============================================

Η  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ
============================================

Ο  ΑΓΙΟΣ  ΚΟΣΜΑΣ  Ο  ΑΙΤΩΛΟΣ
ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ  ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
=============================================

ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΕΞΟΔΙΟΥ  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ

==============================================================



ΙΡΟΣ  ΝΑΟΣ  ΜΕΤΑΜΡΦΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
ΣΤΟ  ΔΡΥΑΛΙ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΝΗΣ


=====================================================================

ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ   ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ  - ΘΡΗΝΟΛΟΓΙΑ   ΣΤΙΣ  ΨΥΧΕΣ   ΤΩΝ  ΙΔΡΥΤΩΝ   ΠΑΤΕΡΩΝ - ΜΗΤΕΡΩΝ - ΑΔΕΛΦΩΝ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ   ΠΟΥ ΑΠΗΛΘΑΝ , ΕΝ  ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑΣ  ΑΙΩΝΙΟΥΣ  ΜΟΝΑΣ ΤΩΝ  ΑΓΑΘΩΝ




Έμμετρα στιχουργήματα με θλιβερή υπόθεση. 
Τραγούδια θρηνητικά, που τα απαγγέλλουν οι άνθρωποι κατά το θάνατο αγαπημένων τους προσώπων.
Τα μοιρολόγια και γενικά τα τραγούδια του Χάρου έχουν παλιά αράδοση και διασώζουν Ομηρικά έθιμα γύρω από το συγκλονιστικό γεγονός του θανάτου. Ο θάνατος για τους αρχαίους Έλληνες, όσο και αν η διδασκαλία τους δέχεται την αθανασία της ψυχής και το χωρισμό της από το σώμα, δεν έπαυε να είναι γεγονός που έφερνε θλίψη και πόνο στους ανθρώπους.
Τα πρώτα μοιρολόγια τα βρίσκουμε στον Όμηρο, όπου αναφέρονται νεκρώσιμα τραγούδια της Ανδρομάχης, της Εκάβης, της Ελένης, του Αχιλλέα κτλ., με περιεχόμενο όμοιο σχεδόν με τα σημερινά Ελληνικά μοιρολόγια. Για τον ήρωά τους, τον Έκτορα, οι Τρώες αρχίζουν ομαδικό και ατομικό θρήνο:


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ


Λόγος Γυναικών


Το κλάμα των γυναικών δεν είναι απλά εκφραστική και στιγμιαία διαδικασία και πρακτική, αλλά έχει παρεμβατική δύναμη στη δημόσια ζωή Ο διάλογος είναι ελληνική πολιτισμική φόρμα. Είτε αναφερόμαστε στον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, είτε στους Τραγικούς ποιητές, για διάλογο μιλάμε. Σε αντίθεση με τον Σωκρατικό-Πλατωνικό διάλογο, η αρχαία ελληνική τραγωδία προτάσσει την παραστασιακή διαλογική. Η τραγωδία δεν είναι ένα μονολογικό έργο, δεν αναφέρεται σε συνομιλία μεταξύ ίσων, είναι μια ανάκριση της Πόλης, είναι κριτική που συμβαίνει στον δημόσιο χώρο και αποτελεί συλλογική και συμμετοχική διαδικασία.
Στη σύγχρονη ιστορία μας, την παραστασιακή διαλογική συναντάμε στη Μανιάτικη θρηνωδία των γυναικών. Η διαλογική στη Μάνη είναι επίσης τεχνική ιστορικοποίησης και ενθύμησης. Τείνουμε να θεωρούμε τη μνήμη σαν άκαμπτη και περιοριστική, αλλά στην περίπτωση της μανιάτικης κουλτούρας, η αισθητήρια και έμφυτη μνήμη παρείχε τον θεμέλιο λίθο για την αυτοσχέδια ποίηση, το υπέρτατο παράδειγμα της ελευθερίας της έκφρασης.
Κι ενώ οι γυναίκες στον Σωκρατικό - Πλατωνικό διάλογο και στην αρχαία τραγωδία, είτε εξαιρούνται, είτε μετέχουν μόνο δια λόγου ανδρών (οι συγγραφείς της τραγωδίας είναι άνδρες και άνδρες υποδύονται τους γυναικείους ρόλους), στη Μανιάτικη θρηνωδία, συγγραφείς του ποιητικού, ιστορικοποιού λόγου των γυναικών είναι οι ίδιες οι γυναίκες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το μοιρολόγι αυτό αφορά ένα προσκλητήριο ψυχών που έγινε σε μια επίσκεψη μου στο Κοιμητήριο του χωριού μας [ Από τον Ευάγγελο  Τζεφέρη ].

Ε, διαλεκτοί μου συγγενείς
και
 Πρόσωπα μου Αγαπητά

 επά [εδώ } στα Τζεφεριάνικα έφτασα μόλις στη Πραγιά [τοπωνύμιο]
με λαβωμένη την καρδιά
με το ματσάκι τα κεριά
και τα λιβάνια τα ακριβά
τα γνήσια τ’αρωματικά.
Στα γόνατα μου να σταθού
να σκύψου να προσευχηθού

 με τον καπνό του λιβανιού
προσκλήσεις σε όλους να σταλούν

 και όλοι κοντά μου να βρεθούν

σωστές απόψεις να ακουστούν

 και λύσεις σε όλα να βρεθούν.

 Μαζί μου όλες οι γενιές

και οι καινούριες και οι παλιές
δε θα χαλάσω την Σειρά
θα ξεκινήσω από την παλιά

τον πάππο μας τον Θόδωρα

καμάρωνε τους πέντε γιούς

κυρίαρχοι του Φουτεινιού

που έριξαν ρίζες και βλαστούς

 και αγωνίστηκαν σκληρά

 στα χαμηλά  και στα βουνά για

την επόμενη γενιά.

Και τώρα η νέα μας γενιά

που έκανε την μακριά σαλτιά

 και με τον πήχη υψηλά

 να κατακτά διαδοχικά και

θέσεις κα αξιώματα,
μια πρόσκληση σε μια ψυχή
οπού τα βρόντηξε νωρίς

να την ρωτήσω να μου πει

εκεί στην άλλη τη ζωή

αν βρίσκονται οι Συγγενείς,

και αν βλέπει η Μάνα το παιδί.   
============================================================
<<  TO TΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ TΗΣ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ>>.
======================================================================
                        ΜΕΛΕΤΗ  -  ΕΙΔΙΚΗ   ΕΡΕΥΝΑ
  του  Λεωνίδα  Πετροπ. Τζεφεράκου  
Δικηγόρου  Παρ` Αρείω Πάγω.
 Σχετικά με
<<  TO   ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ TΗΣ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ>>.
Η Οικογένεια ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ αποτελεί μια Βυζαντινή Πατριά, της οποίας η πορεία της με σα στο διάβα το χρόνου δεν έχει εξεταστεί - ερευνηθεί.
 Υπάρχουν στοιχεία παράδοσης, αλλά και κάποια ιστορικά,  τα οποία προσδιορίζουν την κοινωνική πορεία της,  μέσα στο  στην λειτουργικότητα και εξέλιξη της Ιστορίας της  Μάνης.
Έχω καταγράψει  αφηγήσεις - διηγήσεις  από πρόσωπα της οικογενείας μου γεννηθέντα  στην  χρονική περίοδο  1880 μέχρι 1900, τα οποία διακρίνοντο από ισχυρή νοημοσύνη και αντίληψη, οι οποίες αφηγήσεις – διηγήσεις είχαν αποκτηθεί  προφορικά και διαδοχικά, από προγόνους μας,  σχετικά με την  κοινωνική πορεία της οικογενείας μας.   
Ειδικότερα η παράδοση αναφέρει ότι η οικογένεια μας  είναι βυζαντινή Πατριά, δηλαδή η οι πρόγονοι μας  ήλθαν από το Βυζάντιο  στη Μάνη αρκετά χρόνια  πριν από την πτώση της Κωνσταντινούπολης.
 Αποβιβάστηκαν με πλοία με   σημαντικές Οικογένειες στα Άλικα της Μάνης, από εκεί ήλθαν στο Παληοχώρι στο Δριαλί. Από το Παληοχώρι  κάποια ομάδα  μετακινήθηκε κάπου κοντά στα Λουκάδικα και κάποια άλλη ομάδα  στο Γύθειο και ειδικότερα στο χωρίο Νιοχώρι.
Η αφήγηση αυτή πρέπει να συσχετίζεται   με την ιστορική αναφορά  του Ιστορικού Γιάννη Φιλήμονα σχετικά με τα άλικα και την οικογένεια Μαυρομιχάλη  στο έργο του «Μαυρομιχάλαι»,  που γράφει: «Περί το 1340 ότε οι Τούρκοι κατέκτησαν την θρακικήν χερσόνησον, οικογένειες τινές εκ της πόλεως Καρδίας (Ανδριανούπολης) κατέφυγαν εις Μάνη. Κοντά στο Ακρωτήρι Ταίναρον κείται χωρίον ονομαζόμενο Άλικα παρ`αυτώ ελλιμενίσθη ποτέ πλοίο μεταφέρον οικογενείας τινάς εκ της Ανδριανουπόλεως εις την Ευρώπην.
Εκ τούτων έμειναν δύο εν τω άλικα, άφ` ων κστάγονται, η γενεά των Μαυρομιχαλαίων εκ της μιας και των Γρηγοράκηδων - Τζανετάκη εκ της άλλης». Στη συνέχεια αναφέρει  ότι ένεκα   εσωτερικών προστριβών  εξαναγκάσθηκε  η οικογένεια Μαυρομιχάλη, από την οικογένεια Ντουζέπη, να φύγει από τα άλικα και να εγκατασταθεί στην Τσίμοβα (Αρεόπολη).>>.
Στο Παληοχώρι του Δρυαλίου γίνεται αισθητή η παρουσία της Βυζαντινής Πατριάς των Τζεφεριάνων. Στο χώρο αυτό πρέπει να εγκαταστάθηκε γύρο στα 1350 και κάποια ομάδα από την Πατριά αυτή πρέπει να παρέμεινε μέχρι  το 1750, περίπου οπότε και κατήλθε στο νέο χωριό του Δρυαλίου.
Στο Παληοχώρι, μέσα στο οικιστικό χώρο αναγνωρίζεται από όλους τους παλιούς κατοίκους του χωριού ένα τμήμα  οικιών  γηστερνών και προαυλίων χώρων, ως <<  Τζεφεριάνικη ιδιοκτησία >>.
Σε μία συνέντευξη [ μαγνητοφωνημένη ], που είχα πάρει  το 1976, στο χωρίο Νεώριο του Γυθείου από τον τότε Γραμματέα της εκεί Κοινότητας, Τάκη Γιαννουλάκο [τότε ηλικίας 80 περίπου ετών ] , ένα εξαίρετο πνευματικό άνθρωπο με μεγάλη γνώση στην ιστορία και παράδοση της Μάνης, έχω καταγράψει τα εξής <<  Οι Τζεφεριάνοι, οι Γιαννουλιάνοι, οι Αλεξιάνοι και κάποιες άλλες οικογένειες της περιοχής είμαστε όλοι συγγενείς και ανήκουμε στην οικογένεια των Ατσαλιάνων.
Μάλιστα στην περιοχή του Νιοχωρίου υπάρχει ένα μεγάλο και καλό κτήμα που το ονομάζουν Ατσαλιάνικο, το οποίο ανήκει σήμερα στην οικογένεια Γιαννουλάκου, αλλά στα παλιά χρόνια ανήκε στους Ατσαλιάνους.
 Ακόμη στην περίοδο  πριν από την Επανάσταση  στην περιοχή του Γυθείου και της Προσηλιακής Μάνης  κυρίαρχο ρόλο ασκούσε η οικογένεια Γρηγοράκηδων - Τζαννετάκιδων και με την οικογένεια αυτή κάποιες οικογένειες  είχαν τεθεί υπό την προστασία της προαναφερθείσας οικογένειας.
Οι οικογένειες αυτές  εκμεταλλευόμενες  την φιλία τους με την οικογένεια  των Γρηγοράκηδων ενοχλούσαν  άλλες οικογένειες της περιοχής.
Ένεκα του λόγου αυτού μία μικρή ομάδα  τριών  σημαντικών και χαρισματικών  ανθρώπων,  αποτελούμενη από τον Πέτρο Τζεφεράκο, τον Λάγιο Αλεξάκο και τον Γιάννη Γιαννουλάκου, υπό την Αρχηγία του Πέτρου Τζεφεράκου, συνέλαβε την ιδέα  να συστήσουν Συμμαχικό Συνασπισμό οικογενειών για να αντιμετωπίσουν την ενοχλήσεις των οικογενειών των προσκειμένων στην οικογένεια των Γρηγοράκιδων και να ζητήσουν την συμμαχία της Οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων.
Πράγματι ο στόχος αυτός πραγματοποιήθηκε και συστήθηκε η « η Συμμαχία των οικογενειών » και έλαβε το όνομα « ΠΕΤΡΟΛΑΓΙΑΝΝΙΚΟ >> από τα μικρά ονόματα των ιδρυτών, που προαναφέρονται και σύναψε συμμαχία με τους Μαυρομιχαλαίους και έτσι απαλλάχθηκαν από τις ενοχλήσεις του Συνασπισμού της οικογένειας των Γρηγοράκιδων.
Το  <<  Πετρολαγίαννικο >>  υπήρξε μία πολύ σημαντική  συμμαχία οικογενειών της Προσηλιακής Μάνης, κυρίως στην περιοχή του Γυθείου και του Δήμου Τευθρώνης και είχαν ενταχθεί σε αυτή μεγάλες και δυνατές οικογένειες της περιοχής, Τζεφεριάνοι, Ριζεάνοι, Γεωργακιάνοι και άλλοι >>.
Η παραπάνω αφήγηση του αείμνηστου Τάκη Γιαννουλάκου, επαναλαμβάνεται σε μία ιστορική μελέτη, για τη Μάνη, ενός εκλεκτού και ικανού ιστορικού ερευνητή του κ. Ελευθερίου Αλεξάκη στην εργασία του  <<  ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ  ΣΤΗ  ΜΑΝΗ   -  Η  ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ >>.στην οποία αναφέρεται ότι :    
{{  Μια από τις πιο γνωστές συμμαχίες ή συντροφίες ήταν το λεγόμενο «Πετρολαγιάνικο» της Προσηλιακής Μάνης. Πρόκειται για συμμαχία γενών που οργάνωσαν οι Καλκαντήδες από το Σκουτάρι και ο Πέτρος Τζεφέρης με άλλους και έφτανε ως τη Λάγεια, γι’ αυτό ονομάσθηκε Πετρολαγιάνικο. Συμμετείχαν πολλά γένη σ’ αυτή τη συμμαχία, η οποία στρεφόταν εναντίον των Νικλιάνων και των σοϊλήδων της περιοχής. Συντροφίες συναντώνται ως την περιοχή του Οιτύλου π.χ. το γνωστό το γένος της Κάτω Καρέας, οι Ταβουλαραίοι, είχαν συντροφία με τους Στεφανοπουλαίους του Οιτύλου}}.
Βέβαια ο εκλεκτός συμπολίτης μας  εκφράζει κάποιες αντιφάσεις. Ειδικότερα. Αναφέρει το επώνυμο του Πέτρου Τζεφεράκου ως Τζεφέρη, κατά τρόπο λανθασμένο. Στο Δημοτολόγιο Γυθείου, στο οποίο υπάρχουν εγγραφές από του έτους 1833 και υπάρχουν  αρκετά μέλη της οικογένειας τζεφεράκου εγγεγραμμένα  και ουδέν εξ` αυτών αναφέρεται ως τζεφέρης, συνεπώς πρόκειται περί συγχύσεως- λάθους ως προς το επώνυμο του Πέτρου Τζεφεράκου. Βέβαια το επώνυμο Τζεφεράκος  στην πρώην Κοινότητα Δρυμού, σε κάποια μέλη της οικογένειας αναφέρεται και ως Τζεφέρης, αλλά αυτό είναι εσφαλμένο.
Ετυμολογία του ονόματος << Τζεφεράκος >>.
Το επώνυμο Τζεφεράκος προέρχεται από το επώνυμο << Τζεφεράκιος >> , Βυζαντινό όνομα, το οποίο στην  καθομιλουμένη χρήση μετετράπηκε σε Τζεφεράκος  στην Μανιάτικη κοινωνία.
Είναι γνωστό ότι κάποια  επώνυμα της Μάνης που καταλήγουν σε άκης και άκος, και αποτελούν Βυζαντινές Πατριές  είχαν κατάληξη σε άκιος, όπως αναφέρεται στον διαδυκτιακό χώρο –ιστοσελίδα  mani.org.gr , ως ακολούθως  << Α ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ>> . Τα γνήσια μανιάτικα ονόματα δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη κατάληξη πριν το 1600. Ιδιαίτερα όσα είναι γνήσια επώνυμα και όχι πατρωνυμικά.   Γιατί τα από το βυζαντινό - άκιος προερχόμενα σε - άκης (και - άκος μεταγενέστερα ) μανιάτικα ονόματα είναι πριν το 1600 πατρωνυμικά, και όχι επώνυμα. Περίπου το ίδιο συμβαίνει σε άλλες Ελληνικές «ατόφιες» περιοχές όπως η Αθήνα (τότε), το Μεσολόγγι, ο Μιστράς, το Ναύπλιο. Τελευταίοι που «κόλλησαν» το -άκης είναι οι Κρητικοί κι οι Αρβανίτες [ όχι Αλβανοί ] της Β. Ελλάδας (Θράκη κ.λ.π.) γι’ αυτό και το διατηρούν μιας και ενώθηκαν τελευταίοι με την Ελλάδα και το «κόλλησαν» αργότερα στα ονόματα τους ομαδικά. >>.
Τέλος θέλω ιδιαιτέρως να τονίσω  την  προσωπικό-τητα του Τζεφεράκου Πέτρου, πρωτεργάτη  της ιδρύσεως της μεγάλης Μανιάτικης Συντροφίας  << ΠΕΤΡΟΛΑΓΙΑΝΝΙΚΟ >> στην προσηλιακή Μάνη.
Ακόμη θέλω να επισημάνω ότι στο αρκετά υποτιμητικό  «υποσχετικό των Μανιατών προς τους Καπετάν Μπέη Σερεμέτην και Αντώμπεη».  Τον Αύγουστο  του 1806 ,στο   Μαραθονήσι [ Γύθειο ], το υπογράφουν ονομαστικά όλα τα χωρία της Μάνης, με τις οικογένειες που τα αποτε-λούν,  περιλαμβάνεται δε και το χωρίο Δρυαλί,  στο οποίο αναφέρονται όλες οι γνωστές οικογένειες που κατοικούσαν τότε,  δεν αναφέρεται όμως η οικογένεια τζεφεράκου, ισχυρή Πατριά της Μάνης, από τους ιδρυτές της Συντροφίας  << Πετρολαγιάνικο >> .Γεγονός που δηλώνει ανυπακοή και εκδήλωση πνεύματος ελεύθερου και ανυπότακτου.    
Περαιά  Ιούνιος  2006
================================================================




======================================================================
ΜΕΛΗ  ΤΗΣ  ΟΙΚΓΕΝΕΙΑΣ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ, ΤΑ  ΟΠΟΙΑ

ΕΦΥΓΑΝ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ   ΟΥΡΑΝΟΥΣ
 ==========================================


ΠΡΟΣΔΟΚΩ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΝΕΚΡΩΝ
 


Τὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως


Μέγεθος γραμματοσειράς κειμένου: Font Resize Font Resize Font Resize




Τὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως
Πιστεύω εἰς ἕναν θεόν, πατέρα παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων.

Καὶ εἰς ἕνα κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν υἱὸν τοῦ θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων φῶς ἐκ φωτός, θεὸν ἀληθινὸν ἐκ θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα, οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο·

τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ πνεύματος ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα·

σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου καὶ παθόντα καὶ ταφέντα·

καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ κατὰ τὰς γραφάς·

καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐν δεξιᾷ τοῦ πατρός·

καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζώντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.

Καὶ εἰς τὸ πνεῦμα τὸ ἅγιον, τὸ κύριον καὶ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν πατρὶ καὶ υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.

Εἰς μίαν, ἁγίαν, καθολικὴν καὶ ἀποστολικὴν ἐκκλησίαν.

Ὁμολογῶ ἕν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν·

προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν

καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.


Ἀμήν.

===================================================================



Παναγιωτάκης  Γρηγορίου Τζεφεράκος [ 1899 - 1984 ]  και Σταυρούλα Τζεφεράκου συζ. Παναγιωτάκη το γένος Δημάκη Μπαρμπαγιάννη

------------------------------------------------------
 Κωνσταντίνος Πετροπούλου Τζεφεράκος

-------------------------------------------------------------------------------





ΘΕΟΔΩΡΑ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  ΣΥΖ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ
 ΓΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ
 ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΤΖΑΝΝΕΤΟΥ

----------------------------------------------------------------------



Γεώργιος  Τζεφεράκος [ Τζεφέρης] του Πετρόπουλου

-------------------------------------------------------------------------------




Ανδρέας  Πετρόπουλου  Τζεφεράκος

--------------------------------------------





Ηλίας  Ευθυμίου Τζεφεράκος 
 Ένας  Ήρωας που θυσιάστικε  για την Δημοκρατία

------------------------------------------------------------------------------------------- 


---------------------------------------------------------------------------------



Δημήτριος  Γρηγορίου Τζεφεράκος

------------------------------------------------------------------------- 




Αργυρώ  Τζεφεράκου  συζ.Δημητρίου










 ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ  ΖΑΧΑΡΩ  ΤΟ  ΓΕΝΟΣ   ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  
ΜΕΤΑ  ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ  ΤΟΥ ΛΕΚΚΑ
------------------------------------------------------------------------



Θεόδωρος  Δημητ.Τζεφεράκος

-------------------------------------------------------------------------------





Ευθύμιος  Γρηγ.Τζεφεράκος




-------------------------------------------------------------------------------------




ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  ΣΥΑΖΥΓΟΣ   ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟ ΓΕΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ  





============================================================= 

-
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 





======================================================================



-


-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΛΕΚΚΑ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ



---------------------------------------------------------------------------------------





ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  ΣΥΖ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟ ΓΕΝΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΚΟΥΛΙΖΟΥ [ ΣΥΝΤΑΜΑΤΑΡΧΗ ]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


 

 ΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ  ΤΟΥ  ΗΛΙΑ



=================================================================


ΜΑΡΙΑ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  ΣΥΖ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΟ  ΓΕΝΟΣ  ΛΕΚΚΑΡΑΚΟΥ

=================================================================






ΚΥΡΙΑΚΟΣ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ  ΤΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΤΗ

{ Εγγονός του Σταυριανού Τζεφεράκου }



 ================================================



-
  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΤΟΥ  ΗΛΙΑ -


=================================================================








ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ   ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ [ Σταυρούλια]


==========================================================


ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  ΣΥΖ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ  του ΣΤΑΥΡΟΥ [ Του  Σταυρούλια] ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΤΖΑΝΝΕΤΟΥ 
================================================ 


ΣΤΑΥΡΟΣ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
 ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ

=====================================================



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου